Duurzaam

Duurzame technologieën: De toekomst van een groenere wereld

Duurzame technologieën worden steeds belangrijker. Nu er steeds meer duidelijk wordt wat we de aarde aandoen. Wij als mens zijnde moeten ervoor zorgen dat we de planeet gezond houden. Dat kunnen we doen aan de hand van het gebruik van duurzame technologieën. In deze blog worden een aantal voorbeelden van duurzame technologieën benoemd.

De kracht van zonne-energie

Zonne-energie is een steeds meer gebruikte manier om aan groene energie te komen. Je kent het vast wel, de grote zonneparken in de weilanden. Of bij jou in de woonwijk waar al die zonnepanelen op het dak liggen. Zonne-energie wordt enorm gesubsidieerd waardoor het heel aanlokkelijk is voor ons als consument, maar ook voor ondernemers. Het enige nadeel is dat wij als mensen nog niet weten wat we met oude/kapotte zonnepanelen moeten doen.

Windenergie als drijvende kracht

Windenergie is al jaren in opkomst als vorm van energie technologie. Je kent ze allemaal wel van die gigantische windmolens die verspreid staan door het hele land. Als er veel wind is dan werkt het fantastisch. Maar mensen klagen veelal over de overlast die ze veroorzaken. Dit kan lawaaioverlast zijn. Maar ook vervuiling van het uitzicht.

Batterij opslag en energie-efficiëntie

Waar tegenwoordig de grootste slag geslagen moet worden is het ontwikkelen van batterijopslag. We maken nu schone energie, maar hoe slaan we dit op? En hoe doen we dit efficiënt? Als mensen komen we steeds verder bij betere opslagtechnologieën. Zo kunnen elektrische voertuigen al langer en verder rijden dan ooit!

Elektrische mobiliteit

Sinds een aantal jaar zijn ze niet meer uit het straatbeeld weg te denken, de EV’s (elektrische voertuigen). Je ziet ze overal rijden. Deze vorm van autorijden bestaat al sinds medio 1900. Maar pas de laatste jaren maken we echt stappen hiermee. Zo worden de EV’s steeds schoner en kunnen ze verder rijden.

Groene bouw en slimme steden


Niet alleen de energie die gebruikt wordt in de steden is groen. Maar de bouwmaterialen zijn ook groener dan ooit. Daarnaast worden steden beter ingericht, zo worden er nu steden gemaakt die beter warmte vasthouden. Hierdoor kan het gehele jaar de kachel een aantal graden lager. Dit zorgt allemaal voor een beter energieverbruik.

Duurzame technologieën zijn de toekomst

Duurzame technologieën zijn zeker weten de toekomst. Alleen moeten wij als mensen nog de technologieën beter zien te benutten/meer ontwikkelen. Bij iedere vorm van technologie zit nog een grote minzijde aan. Willen we in de toekomst echt duurzaam leven, dan moeten we daar nog wat aan doen.