Innovatie

Innovatie in technologie: de kracht van verandering

In de afgelopen jaren is de innovatie in de technologie heel erg veranderd. Zo schieten de nieuwe bedrijven als paddenstoelen de grond uit. In deze blog worden er een aantal zaken behandeld. Als je deze blog gelezen hebt dan ben je weer helemaal bij op het gebied van innovatie in technologie

1. Kunstmatige intelligentie (AI): slimme besluitvorming

Kunstmatige intelligentie, ook wel AI genoemd, wordt steeds vaker gebruikt als een hulpmiddel binnen het bedrijfsleven. Maar ook binnen het onderwijssysteem. Ai werkt als een grote supercomputer die zelfstandig dingen kan bedenken. Zo kan je bijvoorbeeld vragen om een recept om te eten voor vanavond en hij zal een recept voor je maken. Helaas is AI wel zeer slecht voor het milieu. Het heeft heel veel denk/computer vermogen nodig, waardoor het veel energie verbruikt.

2. Blockchain: veiligheid en transparantie

Blockchain, je hoort er tegenwoordig veel over. Maar wat is het precies? Blockchain wordt gebruikt om onder andere dingen te beveiligen. Het is een soort beveiligde code die alleen door een andere computer op dezelfde blockchain gelezen kan worden. Hierdoor worden hackers buiten de deur gehouden en wordt het internet veiliger.

3. Quantum Computing: de toekomst van berekeningen

Quantum Computing is de technologie van supersnelle computers. Deze computers beschikken over een gigantische rekenkracht (sommige van deze computers zouden eventueel door nucleaire energie aangedreven kunnen worden). Dankzij deze computers kunnen we berekeningen heel snel doen. Waardoor we steeds beter worden in het inschatten van allerlei dingen. Zo worden ze gebruikt bij het maken van berekeningen om de ruimte in te gaan. Maar ook door bedrijven die willen uitrekenen hoeveel gewicht een bouwwerk kan verdragen.

4. Alles verbinden (Internet of things)

Je merkt het misschien wel in je eigen huis. Je verwarming kan worden verbonden aan je telefoon. En misschien praat je zelf ook wel tegen een Alexa/Google home. Het internet of things is niet meer weg te denken uit de huizen van tegenwoordig. En dit wordt in de toekomst alleen maar beter. Zo kan je in de toekomst misschien wel aan je diepvries vragen of ze het vlees er alvast uit willen halen. Of kan jij je elektrische deken al aan doen vanaf de bank.

Innovaties om het leven makkelijker te maken

De innovaties die zich op dit moment in een rap tempo opvolgen, worden gebruikt om het leven makkelijker te maken. Wel moeten we uitkijken voor de eventuele minpunten. Het is bijvoorbeeld heel fijn om een computer te hebben die heel snel kan rekenen. Maar de uitstoot van zo’n computer is niet mis.